angst en vrijheid

Bevrijd jezelf van onbewuste angst

In mijn vorige blog besprak ik hoe we via informatievoorziening gemanipuleerd worden naar angst. Velen zijn nog niet bekomen van de angst voor ‘de derde golf’, of bijvoorbeeld voor verlies van inkomen, afwijzing of ontslag. We denken vaak onbewust continu aan ‘het kwaad’ dat ons kan overkomen en dat heeft veel gevolgen in ons lichaam. Toch is er alle reden om vertrouwen te hebben.

Niets is goed of kwaad, ons denken maakt het goed of kwaad. – William Shakespeare

Oude systemen lopen vast

Of het nu de politiek is, de gezondheidszorg, de politie, alle systemen die schaalvergroting kennen en hiërarchisch zijn opgebouwd lopen vast. Ze hebben te veel regels en geven te weinig ruimte aan het menselijke aspect. Net zoals we vluchtelingen en de inwoners van Wit Rusland laten bungelen door regels en falende systemen, laten we in onze samenleving door de falende systemen ook mensen bungelen. Het hierarchische model, het verschuilen achter internationale overeenkomsten of achter opdrachten binnen een organisatie is inmiddels verouderd. Het werkt niet meer in deze nieuwe tijd. Het is gebaseerd op angst waardoor we niet zelf onze verantwoordelijkheid nemen. Ik schreef hier al over in mijn boek ‘wie ben ik echt? dat via deze website ogenopenacademie nog steeds verkrijgbaar is.

Angst is een programma

Angst is een (vaak onbewust) programma dat je belet om helder te zien en te denken. Je komt in een warrige overlevingsstand, je loopt vast. Als je computersysteem vastloopt helpt het om nieuwe programma’s te installeren. Automatische updates werken niet meer, er is een ander, nieuw programma nodig.
Word je b.v. boos als je naar het TV nieuws kijkt? Dan is het belangrijk om bewust te kiezen voor een ander programma. Zo werkt het ook Maar dan bedoel ik niet een ander TV programma. Kies je voor angst en boosheid of voor verbinding en dankbaarheid? Als zo veel mogelijk mensen bewust kiezen om het oude te stoppen en over te stappen dan komt er een echte oplossing!

In de tweede wereldoorlog werd tweespalt gecreëerd door angst te zaaien. Robert Kennedy trad dit jaar in de voetsporen van zijn oom John F Kennedy (de media besteedden daar geen aandacht aan) door een toespraak te houden voor een grote massa in Berlijn. Hij haalde Joseph Goebbels aan die de vraag kreeg over de Jodenvervolging: ‘Hoe konden de mensen er zo ver in meegaan?’ Het antwoord was kort samengevat ‘Het was niet de aantrekkelijkheid van de nazi-filosofie, het was de angst.’

Vind jouw eigen waarheid

De nieuwe tijd vraagt om mensen die loskomen van angst en vanuit vrijheid zelf verantwoordelijkheid nemen en hun eigen geweten centraal stellen. Als je weet wat je zelf echt belangrijk vindt kun je in vrijheid vanuit jouw eigen waarheid gaan leven. Dat geeft een enorme voldoening.
Ik download nieuwe-tijd programma’s zodat ik die aan anderen door kan geven. Dat doe ik via mijn webinars, e-cursussen en persoonlijke programma’s. Inmiddels is de klassieker ‘Wat wil ik echt? – jouw persoonlijke zoektocht weer toegevoegd op de website.
Je hoeft niets te geloven of aannemen wat er door mij gezegd wordt. Het gaat juist erom dat je zelf onderzoekt en uitprobeert, jouw eigen waarheid vindt. Het gaat er niet om wie wel of niet gelijk heeft maar dat je herkent wanneer je beïnvloed wordt en dat je toch open blijft staan voor andere ‘meningen’ waar je misschien minder blij mee bent. Het uiteindelijke doel van de veranderingen is dat je verantwoordelijkheid neemt voor wat je zelf ten diepste wilt en dat je niet oordeelt maar juist verbinding blijft maken.

Als het donker genoeg is worden de sterren zichtbaar

Help de verandering

Wanneer stop je met leven vanuit angst? Wanneer je aan jouw onbewuste angsten en belemmeringen werkt heeft dat directe gevolgen voor je omgeving. Je uitstraling wordt positiever en andere mensen worden vrolijker, het werkt door op ons collectieve onderbewustzijn. Je helpt daarmee echt de wereld vooruit.
Het begint met meer vrijheid en bewustzijn voor jezelf. In mijn webinarcursus over vrijheid vertel ik nog meer over wat je kunt doen en wat het je oplevert: Hoe je van onbewuste angst naar vrijheid gaat en nieuwe talenten ontdekt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *