visie

Een gezonde manier van kijken

Veel mensen worden geleefd door de gebeurtenissen in de wereld of door de ‘rat-race’. Voelen zich machteloos terwijl ze van binnen verlangen naar verandering. Of hebben een muurtje gebouwd en hun emotionele lichaam uitgeschakeld, ze komen in een robot-achtige overlevingsstand. Maar die leidt tot steeds grotere uitdagingen. Er is een gezondere manier van kijken.

Juist in deze periode is het belangrijk om lief voor jezelf en anderen te zijn. Om niet mee te gaan in de oordelen die ons aangereikt worden. Om tegen de stroom in te durven gaan omdat je dat nodig hebt. Om jezelf niet kwalijk te nemen als het wat minder goed loopt. Als je het aandurft om de tijd te nemen en naar binnen te kijken ontdek je soms oude zaken, soms zelfs vanuit vorige generaties of vorige levens die erom vragen om opgeruimd te worden. Daarmee vind je ook de schat in jezelf. 

Erken de spanning

Kijk nog eens goed naar je verwachtingen, je dromen en naar de twijfels die je bezwaren.  Als je gevoelig bent voel je de spanning tussen je lange termijn dromen en je praktisch functioneren in deze wereld.  Dat is een creatieve spanning waaruit iets nieuws kan ontwikkelen.  
Het vraagt om zelfonderzoek en verantwoordelijkheid nemen zodat je niet vast blijft zitten in waar je nu bent maar ook niet verloren raakt in luchtfietserij. Het gaat om jouw eigen waarheid en zo een focus voor jouw eigen pad te vinden. 

Luister niet naar de stemmetjes

Luister niet naar de stemmetjes die zeggen: geen geld, geen tijd, kan het niet…  Dat is de oude manier van reageren die we langzaam ontgroeien. Sta toe dat je verder gaat kijken. De nieuwe liefdevolle energie is daar uitermate geschikt voor. Sta er voor open en maak ruimte voor de onderliggende boodschap. Laat het maar naar boven komen, de angsten, somberheid, boosheid, verdriet. Neem het jezelf niet kwalijk dat die er zijn.

Creëer veiligheid

Zorg dat je veiligheid creëert zodat alles naar boven kan komen en je de oorzaak ervan kunt zien. Het gaat om het loslaten van oude patronen en conditionering en een nieuwe weg in durven slaan waarin je zelf meer centraal staat. Dat gaat je helpen om jouw eigen waarheid, jouw diepste verlangen en jouw missie te ontdekken. Zodat je een nieuwe, eigen definitie vindt van wat echt belangrijk is, wat echte kracht is, wat echt succes is. 

Kleine stappen

Als je dat doet dan gaat er de komende tijd steeds meer richting komen. Het zijn meestal kleine stapjes omdat we niet kunnen zien waar het heen gaat. Heb vertrouwen dat het de goede richting is. Weet dat je niet lui bent maar dat het goed is om in jezelf te kijken en je lichaam rust te gunnen. Ga in bad en doe niets, ga liggen. Durf ook eens nee te zeggen tegen je omgeving of misschien zelfs tegen je ‘baas’. Het is tijd voor een nieuw begin.

Wat gebeurt er in de wereld?

We zitten allemaal in een proces van bewustwording en bevrijding. Als je dit proces durft toe te laten in jezelf ben je een voorloper in de wereld. En als je vervolgens ontdekt hoe je jouw verlangen, jouw zachte kracht kunt inzetten word je een voorbeeld voor anderen. Dat lijkt lastig, maar je hoeft het niet alleen te doen. Juist in deze tijd worden we gesteund om dit in de wereld te brengen voor onszelf en voor onze kinderen.

“Eeuwenlang heeft de mensheid tegen het kwaad gevochten, omdat verteld werd door koningen en machthebbers dat een andere groep het kwaad vertegenwoordigde. En nog steeds doen velen dat. We geloven dat de andere kant het kwaad vertegenwoordigt. Maar het gaat nu om te focussen op de energie van eenheid: we zijn allen één.
De oorlog is gecreëerd om je energie laag te houden, om je in angst te houden. De reden die gegeven wordt is niet de echte. De echte reden is om de controle te houden door angst. Dat is al eonen het geval (dus meer nog dan vele eeuwen, R).
Zodra je in angst of oordeel terecht komt zit je in die oude structuur. Oordeel is een lage frequentie. Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf houdt in dat je focust op de schoonheid van het leven. Richt je daarom op het optillen van de wereld. De regering shiften, dat alle mensen zich veilig voelen en gevoed, geen gevecht meer om te overleven. Een ‘empowerde’ mensheid. Als je het in je eigen leven lukt om te focussen op eenheid en empowerment, word je het levende voorbeeld dat het mogelijk is.
” – Alcazar

Hulp daarbij nodig?

Heb je hulp en veiligheid nodig om je kracht te ontwikkelen, jouw richting te vinden en in eenheid te leven? Neem gerust contact op voor een gesprek (via de vragenlijst). Wil je stappen nemen en zoek je inspiratie en kracht? Laat je in een krachtig creëren kring inspireren tot actie en kom oefenen in het creëren van het leven dat je wilt. Dat helpt mee aan de verandering waar we allemaal naar verlangen.  Zie de agenda.

1 reactie op “Een gezonde manier van kijken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.