warme zon met klaprozen

Het is een warme zomer

De energie wordt steeds mooier en warmer, of in andere woorden, de trilling van de aarde gaat steeds meer richting liefde en verbondenheid. Na een periode van lamgeslagen zijn en bijkomen van alle gebeurtenissen en verwarrende nieuwsberichten komt er meer ruimte om zelf aan de slag te gaan. En voor wie er niets van merkt en die ruimte (nog) niet ervaart: die is nu gemakkelijk te creëren. Een gouden tip voor de komende periode.

Soms heb je een verslagen gevoel van ‘Waar doe ik het allemaal nog voor?’ of een ongemakkelijk gevoel van ‘Waar gaat dit naar toe?’ dat leidt tot onzekerheid, lusteloosheid en inactiviteit. Een gevoel dat je toeschouwer bent in het leven van anderen, dat je twijfelt over de toekomst omdat de systemen een voor een vastlopen.
We laten ons vaak negatief beïnvloeden door onze omgeving en, als we er nog naar kijken, door het nieuws. Ons lichaam reageert daarop. Eerder speelden in het lichaam de bijnieren hierbij een rol (stress en moeheid), nu steeds vaker de hersenstam waar de angst-trigger plaatsvindt. Met onder andere de MIR-op-maat is er een gemakkelijke manier om dat te resetten. De R van de MIR methode betekent ook ‘reset’.

De andere kant van het verhaal is hoe je jouw leefwereld verandert zodat je weer positief en opgeladen verder kunt na een eventuele vakantie. Dat is het gebied waar we, in de nieuwe energie, gemakkelijker ruimte voor nieuwe mogelijkheden kunnen creëren.

De wereld is een spiegel

Wist je dat de wereld, het universum of ‘het veld’, hoe je het wilt noemen, terugspiegelt wat je uitzendt? En dat we gemiddeld zo’n 95% van de tijd oude onbewuste negatieve programma’s en gedachten in onszelf herhalen? Dan begrijp je de uitdaging waar we voor staan als je een beetje leuk wilt leven. Hoe beter het lukt om die negatieve programma’s op te ruimen hoe makkelijker je kunt focussen op het positieve, hoe mooier het leven is dat je met jouw energie aantrekt.

Als je naar gebeurtenissen om je heen kijkt dan kun je dus leren welke onbewuste negatieve programma’s er nog zijn.
Als bijvoorbeeld je partner of je kind vaak boos op jou reageert dan kan het zo maar zijn dat je zelf nog boosheid te verwerken hebt.
En het werkt ook door in het groot. Want wij zijn allen deel van de mensheid en beïnvloeden elkaar. Bijvoorbeeld een oorlog in de wereld zegt iets over ons als mensheid. Nee het zegt niet dat de mens van nature slecht is, maar dat we onbewust nog oude weggestopte boosheid of onvrede in ons dragen en dat die terugspiegelt. Als je goed zoekt dan kom je die waarschijnlijk nog wel tegen.

Verander de wereld, begin bij jezelf

Als je onrust of boosheid voelt over oorlog of andere gebeurtenissen, kijk dan eens in de spiegel en stel jezelf vragen zoals: Zijn er dingen die ik nog niet vergeven heb bij mezelf of bij anderen? Waar heb ik nog onvrede of boosheid over?

En vervolgens kun je bijvoorbeeld een vergevings- of een compassieoefening doen. Ik stel hiervoor een eenvoudige oefening ter beschikking die wat rust en ruimte kan geven (klik op de blauwe link). Uitgebreidere tips geef ik in mijn webinars.

thrive

Als je loslaat en opruimt in je persoonlijk leven geeft dat ruimte en een vrij gevoel. We kunnen andere mensen niet dwingen om te veranderen, maar wel onszelf. En daarmee maken we ruimte voor anderen om hetzelfde te doen. We beïnvloeden elkaar omdat we met elkaar verbonden zijn. Het werkt volgens een wetenschappelijk bewezen principe door in de hele wereld en in alle materie. Wetenschapper Nassim Haramein, van de foto, zegt het principe natuurkundig bewezen te hebben.

Ervaar zelf hoe je loslaat

Loslaten van het oude hoeft niet moeilijk te zijn. Als je in een groepje aan de slag wilt doe dan een keer mee met een zelfbevrijding zoomkring of een live kring in Amsterdam. Je zult daar geen spijt van hebben. Hooguit reageert je lichaam een beetje, dan word je moe of krijg je het warm 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.