bewustzijn en ziel

Heb je de les uit de crisis wel geleerd?

Aan het begin van corona vorig jaar was het voor velen prettig om afscheid te nemen van het gehaaste leven. We leken een les te moeten leren en te zien dat we ons leven anders kunnen inrichten. Zo was het idee dat we wat gingen onthaasten, meer gaan lopen, meer thuiswerken, minder de auto en het vliegtuig, minder verplichtingen aangaan. Bij elke versoepeling vervielen we toch al snel weer in het oude gedrag van oogkleppen op en verder gaan in de rat race. En de maatregelen werden vervolgens weer aangescherpt.
Dat bracht mij toen tot de uitspraak dat er crises zouden blijven komen totdat we er echt van geleerd hebben. Tot we bewuster worden van onze mogelijkheden als mens en zelf het heft in handen nemen in ons eigen leven. En ja, er lijkt inderdaad weer een volgende crisis in het verschiet. Daarom nu daarover een positieve boodschap met een advies dat je gezamenlijk met anderen op kunt volgen.

Ik citeer een deel van de boodschap van White Eagle, een Hopi-indiaan uit maart 2020, over wat er van je gevraagd wordt en waarom. Hopelijk kun je die nu plaatsen.

Grijp deze gelegenheid aan

Dit moment waar de mensheid doorheen gaat, is een soort gat of een portaal. Of je in het gat valt of door het portaal gaat, is aan jou. Als je focust op de problemen en het nieuws 24 uur per dag consumeert, met weinig energie, de hele tijd nerveus, met pessimisme, val je in het gat. Maar als je deze gelegenheid aangrijpt om naar jezelf te kijken, over leven en dood na te denken, voor jezelf en anderen te zorgen, zul je het portaal doorkomen. Zorg goed voor je huis, zorg voor je lichaam. Verbind je ook met je spirituele huis, met je ziel en de aarde. Als je voor jezelf zorgt, zorg je voor al het andere. Verlies de spirituele dimensie van deze crisis niet; heb de arendsblik van bovenaf en zie het geheel; breder zien.

Pak je gereedschapskist

Er is een sociale vraag in deze crisis, maar er is ook een spirituele vraag – die twee gaan hand in hand. Zonder de sociale dimensie vervallen we in fanatisme. Maar zonder de spirituele dimensie vervallen we in pessimisme en zinloosheid. Je was bereid om door deze crisis heen te gaan. Pak je gereedschapskist en gebruik alle tools die je ter beschikking staan.
Leer meer over het verzet van de inheemse en Afrikaanse volkeren; we zijn altijd uitgeroeid geweest en worden nog steeds uitgeroeid. Maar we zijn nog steeds niet gestopt met zingen, dansen, vuur maken en plezier maken. Voel je niet schuldig dat je gelukkig bent in deze moeilijke tijd. Je helpt helemaal niet door verdrietig en zonder energie te zijn. Je helpt door juist nu de goede dingen uit het Universum te laten stromen. Het is door vreugde dat je verzet biedt.

Nieuwe wereld

Ook als de storm voorbij is, zal ieder van jullie erg belangrijk zijn bij de wederopbouw van deze nieuwe wereld. Je moet goed en sterk zijn. En daarvoor is er geen andere manier dan een mooie, gelukkige en heldere vibratie te behouden. Dit heeft niets met vervreemding van de werkelijkheid te maken. Dit is een verzetsstrategie.
In het sjamanisme is er een overgangsritueel dat de zoektocht naar visie wordt genoemd. Je brengt een paar dagen alleen door in het bos, zonder water, zonder voedsel, zonder bescherming. Wanneer je dit portaal door bent, krijg je een nieuwe visie op de wereld, omdat je je angsten, je moeilijkheden onder ogen hebt gezien.

Dit wordt er van je gevraagd

Sta jezelf toe om van deze tijd te profiteren om je eigen visie-zoekende rituelen uit te voeren. Aan welke wereld wil je gaan bouwen? Hoe ziet die er uit? Dit is wat je nu al kunt doen – de stilte en sereniteit in de storm opzoeken. Rustig aan, bid elke dag. Stel een routine op om het heilige elke dag te ontmoeten. Goede dingen stralen uit; wat je nu uitstraalt is het belangrijkste. En zing, dans, verzet je door kunst, vreugde, geloof en liefde. Verzet. Word opnieuw geboren”

Naschrift: gebruik de kracht en passie visualisatie, dat is een visie-zoekend ritueel dat je dagelijks kunt doen. Je ontvangt dan extra gratis tips om sterker door deze tijd heen te komen.
In mijn webinars en in de cursus ‘magisch leven’ leer je meer over creΓ«ren.

2 reacties op “Heb je de les uit de crisis wel geleerd?”

  1. Wat een fijne blog, Ronald. Ik voel het in mijn wezen.. op die manier waarop je het beschrijft onze vibraties hoog houden en daardoor delen, als steentjes in het water wordt de kring steeds groter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.