bijzondere tijd

Waarvan we ons niet bewust zijn

Als er een hoog ontwikkelde buitenaardse beschaving bestaat die nu naar de aarde zou kijken, dan zou deze zich enorm verbazen. Niet alleen over hoe wij als een baby de aarde, onze wieg, vervuilen en hoe we armoede toestaan. Maar vooral ook hoe we als een puber oorlogen en haat blijven voeden en verkeerde adviezen blijven opvolgen. Gelukkig kunnen we In de komende tijd de angst en ontkenning versneld achter ons laten. De nieuwe tijd komt eraan!

Verbaas je ook eens over hoe het gaat in de wereld. Kijk eens naar het geld: 2 miljard mensen leven van minder dan 2 dollar per dag waaronder de helft onder erbarmelijke omstandigheden. De oorlog in Irak kostte tussen de 40 en 60 miljoen dollar per jaar. Dagelijks zijn er zo’n 500.000 onderzoekers en ingenieurs bezig met het ontwikkelen van nieuwe wapentechnieken. Hun totale salariskosten zijn ca. 50 miljard dollar. Jaarlijks doen wereldwijd er niet meer dan 2000 mensen onderzoek naar vrede. Van 2 families is het vermogen niet officieel bekend. Het zijn de dynastieën van de Roqueufellers en de Rothschilds. Hun gezamenlijk vermogen wordt geschat op 2 tot 8 miljard dollar.  

Dat er iets mis is, daar zijn de meeste mensen het wel over eens. En dat het in deze tijd steeds gekker wordt, ook. Het kan niet meer zo doorgaan. Wat ik in mijn boek ‘Wie ben ik echt?’ al schreef is dat bestaande systemen daarom zullen vastlopen, verdwijnen of drastisch veranderen.
Als ik het over het vermogen van de elite heb dan denk je dat je mijn verhaal al voelt aankomen. Deze blog gaat echter anders dan je verwacht. Hou nog even vol! Het eindigt positief.

Er zijn in deze tijd vooral twee smaken: vechten of vluchten. We concluderen dat we er weinig aan kunnen doen en gaan over tot de orde van de dag want we moeten geld verdienen. Daarmee kijken we weg en ontkennen dat we in een disfunctioneel systeem leven dat aan zichzelf ten onder gaat. Wacht niet tot het je overvalt, probeer bewust uit de klauwen van die systemen te blijven.

De andere mogelijkheid is dat je de strijd aangaat en de leiders en de rijken op de aarde luidkeels de schuld geeft. Het is natuurlijk goed om te laten horen dat je het ergens niet mee eens bent. Maar, door anderen te beschuldigen, ontken je ook je eigen rol. Misschien zijn zij niet eens de echte vijanden. Misschien doen zij net als jij gewoon wat anderen hen leren dat goed is? En misschien herken je wel het idee dat geld het belangrijkste is en dat je daarmee alles kunt regelen? En reken maar dat het veel geld en macht oplevert als je in beide partijen van een oorlog investeert. Jezelf beter voelen dan anderen, of jij dat nu doet of zij, werkt gewoon niet. Wat al helemaal niet werkt is om via protesteren de falende systemen van de ondergang te redden. Probeer positieve gevoelens zoals dankbaarheid en liefde bij jezelf op te roepen.

Er zijn nog wel meer mogelijke reacties. Ik heb zelf af en toe een ‘bevries’ reactie. Dan word ik wat verward en weet ik niet wat te doen en doe dan maar even niets. Vast ook herkenbaar in deze tijd. Terwijl een belangrijk deel van mijn missie is om mijn eigen ervaring, waarheid en lessen naar buiten te brengen. Het is dan aan de ander om ermee te doen wat hij of zij wil.
Dat gezegd hebbend: Verstarde systemen die niet meer goed functioneren kunnen rare sprongen maken. Ze misbruiken hun macht in de richting van de bevolking, jagen angst aan en manipuleren om zelf te overleven. Kijk maar naar de belastingdienst. Zie ook mijn blog over angst.

Ik citeer gedeeltelijk een tragi-komische kort door de bocht weergave uit het boekje ‘E.T.101, the cosmic instruction manual’ om duidelijk te maken hoe ver we als mensheid zijn gekomen in ons pubergedrag, dus ‘don’t shoot the messenger’. Kijk en verwonder je vanuit de positie van een buitenaardse beschaving.

Hoe kan het dat:

  • veiligheidsdiensten zich bezighouden met het vermoorden van mensenen alle belangrijke informatie tot staatsgeheim verklaren;
  • gezondheidsinstituten bijna alles, behalve motorolie, aanbevelen als gezonde voeding zolang het maar laag is in onverzadigde vetzuren;
  • het economisch systeem iedereen overtuigd heeft dat hun leven nutteloos is en alleen maar geld kost.
  • mensen bij elkaar met vaak giftige stokjes in de slijmvliezen peuren en in angst op afstand van elkaar blijven

Ik geloof dat we midden in een grote shift zitten naar een betere wereld die we kunnen versnellen door bewustzijn te verhogen. Ik geloof dat we nu JUIST NU op aarde zijn om krachtig onze eigen unieke bijdrage te leveren aan die verandering. DAT is WAAROM ik dit doe. Ronald de Waal

Stop met ontkennen
Ontkennen heeft geen zin meer. Je kunt jouw toekomst in deze tijd niet meer afschuiven op de politiek of andere systemen die daarvoor moeten zorgen. Boos worden op anderen werkt niet. Slechte adviezen opvolgen hoeft niet. Je kunt volwassen worden en zelf verantwoordelijkheid nemen voor jezelf, jouw en onze wereld. Volwassen worden is niet in rationeel denken vluchten, maar bewust contact maken met je intuïtie en kiezen voor liefde boven de angst. Het vraagt positieve energie en liefde en die werkt van klein naar groot.
Je kunt veel meer dan je denkt omdat je veel meer BENT dan je denkt. We komen uit de bron van liefde en een deel van onze missie is om op onze eigen manier iets daarmee te doen

Wat kun je zelf doen?
Je kunt starten met de angst voor het verdwijnen van het bekende los te laten. Je kunt begrip proberen op te brengen door het gedrag en de mens van elkaar te scheiden. Om het beste in je medemensen te willen zien, ook zij die niet het beste met je voor hebben. Dat geeft hen de ruimte om zich beter te gedragen dan ze van plan waren. En het helpt je om zelf positief te blijven, wat weer aanstekelijk werkt voor je eigen gezondheid en naar je omgeving.
Verder kun je jouw aangeboren creërende kracht ontwikkelen en gaan gebruiken door te oefenen. In plaats van als een puber te blijven zeuren over wat anderen doen of in angst te blijven leven, kunnen we ZELF ons dagelijks focussen op de toekomst die we willen creëren. Als je gaat doen wat je ECHT van binnen wilt, kun je zorgen dat je het proces versnelt. Als we dat gezamenlijk doen dan komt er een niet te stoppen kracht vrij.
Stel je voor: Onafhankelijk van wat er nu gebeurt op elk moment genieten van de vrijheid die er weer gaat komen.

Werk mee aan de versnelling van verandering
Hoe langer we dit uitstellen hoe langer deze crisis zal duren. We kunnen samen elkaar versterken en de switch maken. Een verandering in jouw en onze gezamenlijke wereld begint bij een verandering in jezelf, jij bent degene op wie je gewacht hebt. Jij bent degene die voor jou de verandering brengt, dat zal geen politicus of gezondheidsdeskundige voor jou doen.
Wanneer ga jij bewust werken aan bewustwording en een positieve verandering in jezelf zodat je weer ECHT kunt leven? Zonder angsten of oordelen? Natuurlijk kun je dat niet in je eentje. Er zijn nu vele mogelijkheden om dat online samen te oefenen. Doe b.v. mee aan de passie-kringen die ik organiseer. Bekijk het webinar over vrijheid live of kijk het later terug.

* getallen uit 2006 uit het boek ‘worden wij wakker?’, afbeeldingen van de website van marcel messing

Lees ook: scenario naar vrijheid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *